Van Truckplus

Waar ben je geboren: In Heemskerk
Wat is je geboortedatum: 13 december 1959
In welke plaats woon je: Beverwijk
Ben je getrouwd (en zo ja met wie) Nee
Heb je kinderen Nee
Wat staat er op je lekkerste menu: Goulash zoals mijn moeder die maakte
Voor welke firma rijd je: Ik ben uitgerangeerd
Welk merk rijd je: Ik heb met tal van merken gereden, waaronder DAF, Ford Transcontinental, FTF, GINAF, Iveco, Leyland, Magirus Deutz, MAN, Mercedes, Pegasus, Renault, Reo, Scania, Terberg, Volvo
Hoeveel jaar zat je op de weg: 27 jaar
Wat vervoer je: wat heb ik vervoerd (even mijn waslijst doornemen) Schoenen, hulpgoederen voor Wronki Polen (was vrijwilliger), Italiaanse wijnen en pasta’s etc, supermarktspul, tapijt, meubelen, lichaamsvochten, ’n lever of een hart of andere onderdelen van het menselijk lichaam, schapen, geiten, keukenpanelen, profielstaal, bier, frisdranken, beton, bulk: zand, grind, bakstenen, rioolwater, schroot, gedemineraliseerd water, cacaobonen, zuivel, landbouwtrekkers en machines, rupsvoertuigen, rubber, kleding van het Leger des Heils (wat een bolle trailer), containers van 4m³ tot 40 voet, elektronica kasten, ovendeuren, gevaarlijke stoffen, paarde-bouten en overige vleeswaren, offshore materiaal, honden- en kattenvoer, kranten en tijdschriften, lampen, diepvries ijs mmm, personen als privéchauffeur en voor kraanmachinisten in een bus, en de duvel en z’n ouwe moer!
Heb je hobby’s: Foto- en videografie
Wat zou je graag nog eens willen doen: Zo snel mogelijk naar Beulahland! https://www.youtube.com/watch?v=1___aNfWiig
Wat vind (of vond) je moeilijk: Ik had er voor gekozen ‘huurling’ te worden om zoveel mogelijk ervaring op te doen en kijken wat of me het beste zou bevallen… maar huurling zijn was bitter omdat vaste chauffeurs de pest aan huurlingen hebben, toegegeven ik heb wellicht véél meer ervaring als die vaste lui en in 2005 werd het me echt teveel en stond ik op het punt om met een volle 15m³ mixer de schaft-container incluis 23 man chauffeurs en 1 laborant het kanaal in te rammen. Ik nam via de mobilofoon contact op met het hoofdkantoor en vertelde wat er loos was en als zij waren gaan schelden dan had ik die mensen vermoord, maar het pakte gelukkig anders uit. Maar omdat ik bij de Cementbouw als mentorchauffeur werkte, en de betreffende vaste collegae van de grote baas op hun mieter hadden gehad werd de druk nog hoger en werd ik met een smerige streek van het uitzendbureau a.h.w. ontslagen.
In de nachtverlading op Hoogovens stonden talloze keren chauffeurs onnodig uren te wachten omdat het personeel dienst weigerde, iedere chauffeur die daar met CMR naar binnen ging werd de CMR en overige tot bal vermaakt, werd je door 24 man uitgescholden en verdwenen je papieren in de vullisbak. Ik ben wezen informeren en heb aangeklopt bij de chef van de wacht dit had tot gevolg dat er gewerkt moest worden, maar zijn mindere liep recht op mij af en beet mij toe: “JIJ BENT DOOD!!” ik heb een ontelbaar keren van mijn trailer moeten springen omdat ze de vracht betonstaal lieten vallen.
En dit soort zaken komt meer voor, toen een Deense vrouw dit van mij las werd ze zich gewaar dat haar vriend terdege met opzet omgebracht werd en hebben ze ’n staalplaat op zijn kersenpit laten vallen wat werd verdaan als een ongeluk, die gozer was net als ik naar een meerdere gegaan. Elders heb ik met een levensgevaarlijke autolaadkraan gewerkt waarvan de vaste chauffeur – die ik kende van de Motorclub – jaar ouder dan ik – tussen ovendeur en vrachtwagen was gekomen. Ik heb tig keer geklaagd bij de baas en werd steevast uitgescholden dat er niks aan mankeerde… ik bleef er werken omdat ik ervaring op wilde doen, na ongeveer 8-9 maanden moest ik er weg en toen heb ik de baas recht in zijn ponem gezegd wat of ik wist en hij stond als verstijfd aan de grond en werd lijkwit.
Hoe kwam je tot geloof: 2x de 1e keer was ik, denk ik een jaar of 8. Mijn ouwelui hadden een stoplicht-relatie, mijn moeder was ziek (NPD) en alle vuile streken die ze uithaalde was ze zich zeer bewust van. Tot overmaat van ramp was ik het zwarte schaap en ik ben met psychologische en fysieke terreur grootgebracht. De psyche van moeder, mijn vader die er op los sloeg met een teakhouten lat en nadien met een knuppel vanaf mijn 6e tot ik een jaar of twaalf was. Ik kon niet met het tempo van de klas meekomen, na hersenonderzoek bleek ik een gezond stel hersens te hebben wat mijn vader vertaalde in: ‘Hij gooit er met de pet naar!’ Op mijn 24e kwam ik dankzij mijn zus erachter dat ik een bepaalde ziekte heb die naar het schijnt veel bij vrachtwagenchauffeurs voorkomt (Klinefelter Syndroom) waardoor ik een slecht korte-termijn-geheugen had en daardoor snel was afgeleid. Ondanks dat ik de bewijzen in handen had hebben mijn ouders altijd gezegd dat ik gezond was.
De tweede keer was door het volgende: een vriendin waar ik heel graag mijn leven wilde delen bleek net als haar moeder dezelfde ziekte te hebben als mijn moeder. Haar moeder zette alles op alles om onze relatie naar de bliksem te helpen en zette heel het gezin tegen me op – lang verhaal kort – wat haar uiteindelijk gelukte, pas in 2013 ben ik erachter gekomen dat mijn eigen moeder ook een vinger in de pap had. En toen was ik haar kwijt en werd zwaar depressief. Normaliter was ik het zonnetje in huis, maar toen ik reeds een half jaar zweeg, vroeg mijn moeder of God iets voor me kon betekenen: Ik werd des duivels.. vloekte mijn moeder en dook in het occulte puur om haar te treiteren. Las meters aan boeken, had geen mantra nodig om met “legio” contact te krijgen… maar op den duur raak je er zo erg in verstrikt en als dan absurde dingen gaan plaatsvinden dan denk je maar aan 1 ding: suïcide.
Iedere poging die ik ondernam “zag ik dat ik het zou overleven!” Na tig pogingen besloot ik van de trein gebruik te maken en met dat ik naar het spoor wandel tref ik een evangelist bij wie of ik mijn hart uitstort, de zondag ga ik met hem mee naar een kerk en ging op de knieën. Werd ogenblikkelijk bevrijd van de duisternis en werd me gewaar dat wanneer ik God losliet, dat Hij mij nooit heeft losgelaten. Hij was het Die me in een flits liet zien dat ik alle pogingen zou overleven en daar ben ik Hem zo dankbaar voor.
Wat betekent de Here Jezus voor je: Gigantisch! Ondanks voorgaande moesten mijn ogen nog heel veel verdriet verwerken, het leven gaat niet over rozen, ’t moge duidelijk zijn dat satan een hekel aan me heeft, mede omdat ik een ‘overstromend vat’ ben en ik kan niet zwijgen. Ik ben opnieuw geboren, mede door alle tegenslagen ken ik Zijn vertroostende stem, alle keren dat ik het niet meer trok was Hij daar, mijn verlangen is heel groot om bij Hem te zijn en ik weet me gedragen te zijn in Zijn armen, maar om verlost te worden uit dit tranendal.
Wat wil je in een paar zinnen nog kwijt: Tot ziens in Shamayim (שָׁמַיִם), het Hebreeuwse woord voor “hemel” wat niet zo lang meer zal duren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *